El
Museu Etnològic del Montseny i la Secció Fotogràfica Centre d'Arbúcies organitzen el FOTO-MONTSENY amb la voluntat de crear un punt de trobada per als amants de la fotografia de natura, en tots els seus registres.

dijous, 31 de gener del 2013

Activitats.: INAUGURACIÓ EXPOSICIONS FOTO-MONTSENY


MÉS DE 100 FOTOGRAFIES DE NATURA PER CLOURE EL FOTO-MONTSENY 2012

En només tres anys el FOTO-MONTSENY, organitzat pel Museu Etnològic del Montseny i la Secció Fotogràfica d’Arbúcies s’ha convertit en un referent pels aficionats a la fotografia de natura, en tots els seus registres. Naixia amb l’objectiu de ser un punt de trobada, un esdeveniment on poder gaudir dels treballs de grans fotògrafs, xerrades, concursos, tallers... en el marc incomparable del Montseny. En el decurs d’aquestes tres edicions, el FOTO-MONTSENY ha rebut la resposta d’un gran nombre d’apassionats del món de la fotografia i del públic en general, que valoren l’oportunitat de poder compartir aquests treballs i coneixements a través de les activitats i exposicions que omplen les sales del Museu.

A partir del dissabte 2 de febrer i com a cloenda del FOTO-MONTSENY 2012 (iniciat el  15 de desembre) els aficionats a la fotografia i el públic en general podran gaudir de 5 magnífiques exposicions amb prop d’un centenar de fotografies: MADAGASCAR, L’ARCA DE NOÉ d’Iñaki Relanzón; L’ÀNIMA DELS BOLETS d’Àlex Alonso; ORQUÍDIES DEL MONTSENY de Joaquim Reberté, SOMNIS SUBMERGITS de Francesc Fontanals i EL MONTSENY: IMATGES FOTOGRÀFIQUES treball col·lectiu de 9 autors. Una oportunitat única per poder gaudir del treball de grans fotògrafs i viatjar des del Montseny fins a Madagascar, explorant mons singulars: el misteri dels bolets, la bellesa de les orquídies o l’apassionant món submarí.


MADAGASCAR, L’ARCA DE NOÉ d’Iñaki Relanzón http://www.photosfera.com/

Madagascar es va separar del continent africà fa milions d’anys. Aquesta insularitat ha afavorit una biodiversitat excepcional; la majoria d’animals i plantes no es troben en cap altre indret del món. Però, l’impacte de l’activitat humana i la gran desforestació que afecta el 90 % del territori ha posat en perill aquest llegat. L’Iñaki, treballant conjuntament amb algunes organitzacions de conservació de la natura ha fotografiat durant 5 anys alguns dels éssers més fascinants de Madagascar.

SOMNIS SUBMERGITS de Francesc Fontanals

El fascinant món submarí es presenta en aquest aprofundit treball, que resumeix 20 anys immortalitzant el fons marí de diversos indrets del planeta i en especial, el més proper: la costa catalana. Hi podem trobar des de paisatges coloristes i plens de vida fins a minúsculs essers desconeguts que ens atraparan amb el seu misteri.
Una oportunitat única per descobrir l’espectacularitat del món submarí: Llafranc, Palamós, Cap de Creus, Mataró o el Mar Roig!
ORQUÍDIES DEL MONTSENY de Joaquim Reberté

La distribució d’aquestes plantes que es distingeixen per la complexitat de les seves flors, és el motiu principal que va impulsar la realització d’aquesta exposició, després d’un treball de camp molt exhaustiu de mes de 6 anys. La gran família de les orquídies silvestres compta amb més de 20.000 espècies per a tot el món: prop de 450 a Europa, a Catalunya unes 70, i al voltant de 45 les podem trobar al Montseny.
 

 

EL MONTSENY: IMATGES FOTOGRÀFIQUES

Els cims de les Agudes i el Matagalls, la remor de les seves aigües, la paleta de colors dels seus boscos, la màgia de les boires, els perfils ondulats que deixa la neu... són alguns dels escenaris que des de fa més de 30 anys han capturat i interpretat els objectius de 9 fotògrafs  que s’apleguen al voltant de la Secció Fotogràfica d’Arbúcies i d’alguns dels col·laboradors del Foto-Montseny. La mostra aplega les singulars visions i treballs que ens presenten tota la força i exuberància del Montseny.

EL MÓN DELS BOLETS d’ Àlex Alonso

La fantasia creativa dels bolets és espectacular, s'han identificat més de 100.000 espècies diferents. La diversitat immensa de formes i varietats desperta la curiositat de qualsevol fotògraf o amant de la natura. Els seus colors, mides, agrupacions, les seves làmines i transparències ens ofereixen infinites possibilitats.


Dissabte 2 de febrer

A 2/4 de 6 de la tarda – Presentació pública de les 5 exposicions del FOTO-MONTSENY 2012 a càrrec de PERE GARRIGA (Alcalde d’Arbúcies) Seguidament visita comentada a les exposicions a càrrec dels seus autors.

Organitza: Museu Etnològic del Montseny i Secció Fotogràfica d’Arbúcies

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada